25 Kasım 2009 Çarşamba

Alışmak


'Birşeylere alışmak başta dünyanın en zor şeylerinden biriymiş gibi gelir insana; fakat daha sonradan öyle bir fark ederiz ki nasıl da alışmış olduğumuzu, buna şaşıramayız bile.Aslında benim en çok korktuğum şeylerden biridir alışmak.Acılara, mutluluklara,heyecanlara alışmak çok korkutucu gelmez mi insana!Bana öyle geliyor hem de fazlasıyla.Birşeye tepkisizleşmek istemeyişimin nedenini tam olarak anlayamasam da bunu yaşımla bağdaştıramadan da duramıyorum.Deneyim dedikleri şey var ya işte o bazen çok da tehlikeli olabiliyor bence.Yaşanılan her deneyim sonrası hayata her seferinde biraz daha temkinli başlıyoruz.Bırakamıyoruz kendimizi şöyle bir rahat rahat acımızı yaşayalım,heyecanımızı sonuna kadar hissedelim ya da mutluluğu tekrar tekrar yaşayabilelim;ama hayır biz bunların yerine olaylara alışmayı, kabullenmeyi tercih ediyoruz.
Zaten bir şeylerle savaşmak her zaman en zoru olmamış mıdır?Emek vermek, çaba göstermek daha meşakkatlidir di mi? Kim uğraşır!!!
Bana kalırsa açgözlülüğümüzün en önmli nedenlerinden biri de alışmaktır.Alıştığın şey önemini kaybeder çünkü senin için.Sıradanlaşır ve cazibesini yitirir.Ee hal böyle olunca da insan ister de ister... Hiç ama hiç bitmez isteklerii.Tamam bitmesin isteklerimiz ;ama en azından kıymet bilelim!!'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder